De kippen

Geschreven door Esther

Het verbeteren van de wereld is (soms) een eitje. Neem onze kippen. Even voorstellen: De Dames 1, 2 & 3 (Ja, heel origineel). Zij komen van Stichting Red een Legkip. 


Ooit leefde De Dames in duisternis, in een te klein kooitje met als enige doel: eieren leggen. Een onnatuurlijk hoge productie. De Dames kwamen in opstand: “Tok, Tok, Tok!”. Maar het mocht niet baten. Het mens-volk wilde niet luisteren want het enige waar het mens-volk van droomde was zo’n heerlijk vers gebakken eitje bij het ontbijt terwijl ze hun krantjes lazen en “ach, ach, ach”, zeiden in koor, “wat een ellende toch in de wereld”, waarna ze de nare nasmaak weg spoelde met een sloot koffie. 


Gelukkig was daar Stichting Red een Legkip die de noodkreet van De Dames wel hoorde en hen uit hun lijden verloste. Zo belandde de Drie Dames op de Duinvallei. Er werd een groot hok gebouwd, extra vitamientjes in het voer en door het water gedaan, stro onder de voetjes. De Dames werden gepamperd, dit hadden ze nog nooit meegemaakt! Een mens-volk dat hun pampert?! Een mens-volk dat ook droomt van een vers gebakken eitje maar wat ook geduldig afwacht tot de kip toe is aan een leg. “Tok, Tok, Tok” (*vrij vertaald: “Eggcelent!!!”)


Helaas leven er nog steeds ong. 46 miljoen kippen onder erbarmelijke omstandigheden. Dit kan ook anders dus denk na als je weer eens voor het schap staat en kies bewust. Namens de Duinvallei Dames: Hartelijk dank!

In onze gedachten zijn kippen:

Marley, Charlie & Snorley

Ton, Kees & Marja

Bill & Will

2021 -2022 © Tiny Houses Duinvallei

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies.