HET TINY HOUSE VAN

Esther

Hoi! Ik ben Esther van Egmond en woon sinds december 2021 in huisje nr 6. 


Mijn Tiny house avontuur begon toen ik voor het eerst het terrein opwandelde en tijdens een bomenplant-dag kennismaakte met de gastvrije mensen van de Tiny house community Duinvallei.  Ik wist meteen dat dit mijn manier van leven is; groen, bewust en samen. Het voelde direct als mijn thuis. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat ik tien jaar lang in het buitenland heb gewoond, veelal op verschillende plekken. Toch bestond er ook een verlangen om mij te binden en mij met volledige aandacht op een plaats te richten, niet wetende dat dit uiteindelijk de Katwijkse heimat zou worden. Oorspronkelijk kom ik namelijk uit Rijnsburg en een groot deel van mijn familie woont in Katwijk. Maar hier ben ik, terug bij de zilte zee, vlakbij de duinen in mijn fijne Tiny huisje. 


Tiny living gaat voor mij verder dan alleen minimalistisch leven. Ik blijf mij ontwikkelen en leer steeds meer bij, zowel op praktisch niveau tijdens het klussen als op persoonlijk vlak door bijvoorbeeld gesprekken met buurtgenoten. Er bestaat niet een type Tiny house bewoner; we zijn allemaal anders, hebben andere ideeën maar staan zeker open om te pionieren en van elkaar te leren. Wat ik het meest fijne vindt aan deze manier van leven is het buiten-zijn en in contact staan met de elementen. Dit maakt mij helaas ook een stuk bewuster van de klimaatcrisis. In de zomer staan mijn watertanks bijvoorbeeld bijna leeg door de langdurige droogte terwijl de winter weer andere uitdagingen met zich meebrengt. Ik heb daardoor meer ontzag gekregen voor de natuur en tegelijkertijd doet het pijn aan mijn hart als ik zie hoezeer mensen gedreven worden door consumentisme, macht en geld waardoor we deze aarde verder aan gort helpen.

Stilstaan en niks doen zit niet in mijn aard, daarom probeer ik mezelf telkens weer opnieuw uit te dagen en in ieder geval een steentje bij te dragen om het tij te keren.


Dat wil niet zeggen dat ik een heilig boontje ben; ook ik zwicht weleens voor het gemak van bijvoorbeeld in plastic verpakte groenten of boek een vliegticket naar de zon. Het is fijn om dan in een community te wonen die je hier scherp en alert op houdt. “Kan het ook anders?”, is een vraag die mezelf steeds vaker stel. 


Ik kan ontzettend genieten van mijn kopje koffie op de veranda, terwijl de kippies om mij heen scharrelen en buurtkat Max zijn avonturen deelt. Ook samen met de community in de tuin werken, gezellig rond het kampvuur zitten, de spontane gesprekken in de kas, de spelavonden en andere activiteiten doen mij beseffen hoe bevoorrecht ik ben om op deze manier te mogen wonen. Toch wens ik het een ieder toe, ongeacht of je nu tiny woont of drie-hoog in een flat, om wat meer in verbinding te gaan treden met je naaste omgeving, de natuur en jezelf. Zoals Moeder Teresa zei: “We cannot all do great things. Only small things with great love.” 

Bekijk mijn foto-album:

De kat van mijn buren, Max, knuffelt graag bij mij op mijn veranda.

In de community ben ik zo’n beetje de kippenmoeder genoemd, in een speech van buurman 

Koen kreeg ik de ‘officiële’ Barones van Kippiesteijn.

© 2021 - 2023 Tiny Houses Duinvallei  |  Deze website is met veel liefde, tijd, eigen middelen en de grootste zorg voor je samengesteld door de bewoners van Tiny Houses Duinvallei. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie en adviezen te verstrekken. Desondanks kan de informatie verouderen of onjuistheden bevatten. Je kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen.

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies. Wij delen deze uit op onze website om je ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie, klik dan hier.

Weggooien

Lekker