Het terrein

HELOFYTENFILTER

COMPOSTBAK

BACKSPACE

WADI

ZONNEPANELEN

PICKNICKBANK

VIJVER

SCHUUR

PLUKTUIN

FIETSENOPLAADPUNT

DUINDINO DIRK

MOESTUIN

VIJVER

KRUIDENTUIN

VAN TOLPLEIN

KONIJNENHOK

HELOFYTENFILTER

HELOFYTENFILTER

COMPOSTBAK

COMPOSTBAK

HELOFYTENFILTER

MOESTUIN

Klik of scroll met je muis over de
plattegrond en ontdek de voorzieningen!

Off-grid wonen

Helofytenfilters

Geschreven door Janine

De tiny houses in de Duinvallei functioneren off-grid. Dit betekent dat ze niet aangesloten hoeven te zijn op het stroom- en waternet of het riool. Onze huisjes zijn voorzien van systemen die hemelwater zuiveren en zonne-energie opslaan, maar wat doen wij met het water na het douchen, afwassen of uit het toilet? Een zogenaamd helofytenfilter maakt het mogelijk om afvalwater te zuiveren tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu.

Openbare voorzieningen

De kas

Geschreven door Janine

Op ons terrein dat openbaar toegankelijk is hebben we speciale plekken gecreëerd waar groente, fruit en kruiden kunnen groeien. Om kwetsbare stekjes op te kweken voordat deze in de open grond worden gezet zochten wij daar een geschikte oplossing voor. Online zagen we een advertentie voor een gebruikte broeikas die afgevoerd moest worden. Deze hebben we opnieuw opgebouwd, opgeknapt en een dubbele functie gegeven.

Openbare voorzieningen

Watertoren

Geschreven door Steven

Om het terrein groen te houden is het vooral in de zomer tijdens droge periodes belangrijk om water te sproeien. Gelukkig grenst ons terrein aan de Zandsloot die in verbinding staat met de rijn. Door hier water uit omhoog te pompen kunnen we voorkomen dat al het groen teveel uitdroogt. We hebben een off-grit multifunctioneel systeem bedacht waarmee we op verschillende locaties van water kunnen voorzien.

Dieren

De kippen

Geschreven door Esther

Bij Tiny Houses Duinvallei is het leven voor de kippen een stuk beter dan vroeger. Deze kippen werden gered uit de legindustrie en leven nu een gelukkig leven, rondscharrelend in de tuin. De aanwezigheid van deze dieren zorgt voor gezelligheid en sfeer op het terrein. Regelmatig komen mensen uit de buurt even langs om te zien hoe het met de kippen gaat, om ze wat groente te brengen of om een eitje op te halen.

Nutsvoorzieningen

Stroom- en watervoorziening

Geschreven door Esther

In de winter zijn het vooral de donkere dagen in de maanden december en januari wanneer er soms onvoldoende stroom opgewekt kan worden, en in het begin van de zomer is het vaak lang droog. Daarom heeft ons terrein de beschikking over een back-up stroom en waterpunt. De aanleg en doel van dit stroom- en waterpunt heeft Steven uitgebreid omschreven in de een blog. 

Deze vind je tevens terug onder de knop ‘Blogs’!

Openbare voorzieningen

Het groen

Geschreven door …

Toen het eerste tiny house arriveerde was het terrein een kale zandvlakte. We hadden uiteraard een paradijselijke tuin als doel, maar daar moest nog wel wat voor gebeuren. 

Nadat de grove lijnen waren uitgezet, begonnen we als eerst met gras zaaien. Geïnteresseerde buurtbewoners brachten soms een plant of struik mee om in de grond te zetten en we mochten regelmatig iets ophalen bij iemand uit de tuin. Zo gezegd, zo gedaan…

Lees verder…

Wonen

De huisjes

Coming soon: Vijvers, backspace, Compostbakken

© 2021 - 2023 Tiny Houses Duinvallei  |  Deze website is met veel liefde, tijd, eigen middelen en de grootste zorg voor je samengesteld door de bewoners van Tiny Houses Duinvallei. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie en adviezen te verstrekken. Desondanks kan de informatie verouderen of onjuistheden bevatten. Je kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen.

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies. Wij delen deze uit op onze website om je ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie, klik dan hier.

Weggooien

Lekker