HET TINY HOUSE VAN

Lies en Chiel

Sinds augustus 2021 wonen wij samen in een Tiny House op de Duinvallei. We vinden het geweldig om milieubewust te kunnen wonen. Maar misschien nog wel fijner is al het groen om ons heen.


We zijn al sinds het begin van onze relatie geïnteresseerd in Tiny Houses. We hebben alle YouTube en Netflix filmpjes uitgekeken, alle dromen over ons eigen huisje uitgedacht. Ons leven als startende minimalisten past natuurlijk ook goed bij het concept van een Tiny House. We hebben allerlei manieren gezocht om de droom van een Tiny House te kunnen verwezenlijken. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zoals veel mensen weten die zelf ook willen wonen in een Tiny House, komt er heel wat wetgeving bij kijken en is niet elke gemeente of buurt even enthousiast over het ontvangen van Tiny Houses. We zochten eerst uit waar we een Tiny House konden plaatsen. Zo hebben we deelgenomen aan een initiatiefgroep in Noord-Holland om samen uit te zoeken hoe we aan een stuk grond konden komen om Tiny Houses op te plaatsen. 


Daarnaast bleven we natuurlijk ook allerlei andere kanalen in de gaten houden, waaronder ‘Tiny Findy’. ‘Tiny Findy’ is een soort van ‘Funda’ voor Tiny Houses. Net op het moment dat we serieuzer na gingen denken om ‘normaal’ te gaan wonen, om zo te kunnen investeren in onze toekomst, kwam er een prachtige kans voorbij. Paasduin 2 stond te koop, dat leek natuurlijk te mooi om waar te zijn! We hebben contact gezocht met de verkopers en zijn naar een open huis dag geweest. We waren direct verliefd en hebben, zoals gevraagd, een motivatiebrief geschreven om kans te maken op het huisje. Daarna rolden we een selectieprocedure in waarbij we uiteindelijk door onze buren uitgekozen werden als nieuwe bewoners. We konden ons geluk niet op! 


In augustus 2021 zijn we verhuisd en was het echt ons huisje. We mochten onszelf trotse bezitters van een Tiny House noemen. In aanloop hiernaartoe hebben we, volgens de Marie Kondo-methode, veel spullen weg kunnen doen. We hebben wat verkocht en daarnaast enorm veel weggegeven aan vrienden en aan familie. Het was enorm verlossend om van al deze spullen af te zijn en het was fijn om anderen blij te kunnen maken met spullen die je zelf eigenlijk toch niet nodig hebt. En dat je niet veel nodig hebt, blijkt wel uit het leven in ons huisje: we komen niks tekort. In de maanden hierna hebben we ons huisje echt moeten leren kennen. We hadden het immers niet zelf gemaakt. Dat was best een interessante en leerrijke weg om af te leggen. Hoe zit het juist met de waterfilters? Is onze helofytenfilter nog op orde? Hebben we genoeg aan deze verwarming om de winter door te komen? Moeten we investeren in een andere kachel? Hoe lang houden we het vol met onze accu’s op een dag? Wanneer verbruiken we te veel elektriciteit en wanneer niet? Hoe werkt het zonnepanelensysteem? En nog zoveel meer vragen waar we de afgelopen tijd antwoorden op hebben gezocht en gevonden. Het zorgt ervoor dat je je huisje steeds meer en meer gaat waarderen en dat je het steeds beter kent. Je moet echt samen met je huisje leven, seizoen per seizoen.

Nadat we onze draai in het huisje gevonden hadden, investeerden we ook wat meer van onze tijd in de community, want die maakte natuurlijk deel uit van de ‘deal’. Het is enorm fijn om met een groep gemotiveerde mensen samen te zorgen voor een goed werkend initiatief. Wij zorgen onder andere voor de financiën van de community en voor het secretariële werk (onze tweewekelijkse overlegjes moeten ook worden voorzien van notulen, we zijn namelijk een vereniging). En we zetten ons regelmatig met z’n allen in om de tuin op te knappen, zo blijft het aantrekkelijk en leuk voor de buurt om zich ook welkom te voelen op het terrein. De mensen van de community zijn erg fijne buren waar we steeds bij terecht kunnen: je krijgt er een groep leuke vrienden bij. Dat zouden we voor geen goud meer willen verruilen met andere plekken waar we eerder hebben gewoond.


De conclusie is dus dat we tot nu toe nog geen moment spijt hebben gehad van de beslissing om tiny te gaan en dat we enorm uitkijken naar de tijden die nog komen! Kom je eens kijken? ☺️

Bekijk ons foto-album:

© 2021 - 2023 Tiny Houses Duinvallei  |  Deze website is met veel liefde, tijd, eigen middelen en de grootste zorg voor je samengesteld door de bewoners van Tiny Houses Duinvallei. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie en adviezen te verstrekken. Desondanks kan de informatie verouderen of onjuistheden bevatten. Je kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen.

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies. Wij delen deze uit op onze website om je ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie, klik dan hier.

Weggooien

Lekker