HET TINY HOUSE VAN

HET TINY HOUSE VAN

Bianca en Fabienne

Janine en Martin

Sinds de zomer van 2019 woon ik met mijn zoon in een klein huisje op de Duinvallei. Ik vind het heerlijk om in het groen te wonen, iets wat je niet meer veel vindt in de Randstad. Wonen in een tiny house is voor mij dan ook binnen en buiten wonen. De openbare tuin om onze huisjes is voor mij een soort verlengde woonkamer waar ik m’n buren ontmoet en m’n groene vingers kan laten wapperen.

 


Waarom ik tiny ben gaan wonen

Het idee om in een tiny house te gaan wonen ontstond voor mij toen ik een filmpje zag van een tiny house met hele grote ramen; echt iets totaal anders dan een caravan. Ik raakte geïnspireerd door alle filmpjes die ik zag van tiny houses over de hele wereld, ook over hoe je zelf zo’n huisje kunt bouwen. Het ontwerpen en maken van mooie dingen is altijd al een hobby van me geweest en dit zag eruit als een haalbaar project. Ik was al huisjes aan het ontwerpen toen het Tiny Houses Duinvallei project voorbij kwam. Dit was dé kans voor mij om een ontwerp om te zetten in een echt huis en ik heb me, na overleg met mijn zoon, dan ook gelijk ingeschreven. Omdat ik nog studeerde naast mijn werk kon ik niet gelijk gaan bouwen. Dit gaf mij een jaar de tijd om het hele ontwerp uit te werken in bouwtekeningen en uit te zoeken welke vaardigheden ik nodig had om het huisje te gaan bouwen. Ik heb van het internet geleerd hoe je een tiny house bouwt en het schrijven van de aanvraag voor de omgevingsvergunning leerde mij nieuwe dingen over bouwvoorschriften. Ik heb mijn huis zo ontworpen dat ik al kon beginnen met het bouwen van onderdelen voordat ik daadwerkelijk in een werkplaats aan de slag ging.

Het meeste bouwmateriaal was tweedehands; ik verzamelde pallets, kocht oud sloophout en vond gebruikte vensters met ramen. De trailer en de apparatuur voor stroom, water en warmte kocht ik nieuw, de rest van het huis is ingericht met mijn oude meubilair dat ik ombouwde tot tiny house onderdelen zoals trappen, aanrecht en een passende bank. In juni van 2019 ging ik de werkplaats in met al mijn “lego-blokjes” en heb het huis in twee maanden in elkaar gezet. Het bouwen van mijn eigen woning is het gaafste project dat ik ooit heb ondernomen. Samen met mijn vader heb ik alle bouwplannen uitgevoerd en het resultaat is een huis dat helemaal weerspiegeld wie ik ben.

Het ontwerp is geïnspireerd op de middeleeuwse vakwerkhuizen in het Schwarz Wald in Duitsland, een van onze favoriete vakantieplekken. De sfeer die de huizen daar uitstralen geven een gevoel van warmte en historie en van binnen zijn ze knus en huiselijk. Mijn huisje is ook zo geworden en ik heb het daarom Tiny Schwarz genoemd. Ik ben allesbehalve een minimalist; ik hou van spulletjes met een verhaal en mijn huis staat dan ook vol met dingen die geschiedenis hebben of die ik gewoon echt heel erg mooi vind. Ik heb zo’n 80 procent van mijn oude huisraad weggedaan, alles wat niet nuttig of mooi was ging weg. Dit ontspullen ruimde ook mijn hoofd op en wat ik nu nog in mijn huis heb heeft vooral gevoelswaarde, het geeft mijn zelfgebouwde huisje nog meer authenticiteit. 


We wonen nu al twee jaar met heel veel plezier in Tiny Schwarz. Het is gezellig binnen en buiten en vooral het community leven vinden we erg leuk. Het Tiny Houses Duinvallei project heeft mij de mogelijkheid gegeven om een droom te verwezenlijken. Ik woon nu in mijn droomhuis. 


Bekijk ons foto-album:

© 2021 - 2023 Tiny Houses Duinvallei  |  Deze website is met veel liefde, tijd, eigen middelen en de grootste zorg voor je samengesteld door de bewoners van Tiny Houses Duinvallei. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie en adviezen te verstrekken. Desondanks kan de informatie verouderen of onjuistheden bevatten. Je kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen.

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies. Wij delen deze uit op onze website om je ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie, klik dan hier.

Weggooien

Lekker